• Imprimeix

Estrenem nou portal web a l'ACTIC

Posem en marxa el nou portal web de l'ACTIC redissenyat al format responsiu corporatiu de la Generalitat de Catalunya.

27/09/2018 08:09
ACTIC Logo

Des del Servei d’Inclusió i Capacitació Digital, ens plau comunicar-vos que s'ha posat en marxa el nou portal web de l'ACTIC redissenyat per facilitar l'accés multicanal i multidispositiu. És a dir, s'hi pot accedir des de tot tipus de dispositius: ordinadors de taula, telèfons intel·ligents, tauletes de diferents sistemes... El portal s'ha dissenyat i construït seguint les premisses de la normativa de desenvolupament web publicada pel Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació (CTTI) relativa al compliment dels estàndards W3C, del disseny web responsiu (el que en anglès es coneix per responsive design) i de web únic (one web).

La transformació del web és el resultat de l'aplicació de l'Acord de Govern d'aprovació de criteris corporatius de la Generalitat, que es va impulsar des de la Direcció General d'Atenció Ciutadana i Difusió a principis d’any. El primer portal en adaptar-se al nou disseny va ser gencat.cat, i posteriorment ho han anat fent els webs dels departaments.

Les principals novetats són:

  • Disseny adaptatiu: El web és accessible des de qualsevol dispositiu, sigui un ordinador, una tauleta o un telèfon mòbil. Tota la informació està disponible per a tots els tipus d'usuaris en qualsevol moment ja que els continguts i l'estructura s'adapten per ser visibles i llegibles per a tots els dispositius.
  • Reorganització de la informació: Els continguts s'han organitzat de forma dinàmica i centrada en l'usuari amb l'objectiu d'esdevenir una plataforma de serveis.
  • Nou espai d'actualitat: Amb les darreres notícies i reportatges que afecten la població en els àmbits de l'acreditació.
  • Nova pàgina d'inici: S'ha replantejat d'acord amb els principis del disseny adaptatiu i la informació centrada en l’usuari, amb més preponderància del cercador, l'actualitat i els tràmits, així com els continguts més consultats.
  • Integració per facilitar la difusió per xarxes socials.


Recordeu que per tal d'accedir sense problemes al nou portal i fer servir totes les seves funcionalitats és important no fer servir cap enllaç directe que tingueu emmagatzemat i és recomanable netejar les galetes dels navegadors que feu servir habitualment.

Us preguem que disculpeu les molèsties que aquest procés de transformació us hagi pogut ocasionar.